2011. augusztus 1., hétfő

Kebap House Debrecen


A hazai pálya. Májusban nyílt Debrecenben, a Piac utcán a Kebap & Pizza House. Igazi török eledelek és italok azoknak akik erre vágynak, vagy azoknak akik még nem tudják, hogy erre vágytak. Az ételek árait és listáját megtalálhatja a kíváncsi fogyasztó itt.





Fogyasztottam Dürüm Tortilla-t, Döner box-ot és Kebap-ot, borjúból, ezen kívül választható a csirke is. Az étel kiváló, frissen készül, esetekben pár perc (1-2) várakozással, helyben sütött pitával, finom, házias sült burgonyával. Szósz finom, csípős, de nem éget, nem nyelsz tüzet, finom, a szendvicseknél elegendő, nem folyik ki, viszont a box esetében kicsit kevésnek mondható, száraz vele a doboz. A hús vékonyan, géppel szeletelve kerül a "helyére", majd kiadós csomagolás és szalvéta kíséretében a tálcára, hozzád. A box "nedvességtartalmán" kívül az egészet egy jó nagy 5-ös osztályzattal illetném és jelezném, hogy magasra lett rakva a léc a városi Gyros-bárok között. Lassan kijelenthető, hogy folyamatosan bukkannak fel ezek az éttermek, büfék, de ez most jónak tűnik időben és térben. A hely szép, igényesen kialakított, galériás, mosdó az emeleten, Wi-fi nincs. Ottlétünk alatt folyamatosan érkeztek a vendégek, nem volt pangás sem éjjel kettőkor, sem délután hatkor.

A kaja mellett jegyezném meg, hogy végre egy hely aki nem csak töröknek akar látszani (vagy az is) hanem törökszik:) is erre, ezt pedig a Tamek és a többi török üdítőitallal meg. Végre nem kólát vagy narancsot iszol bubival, hanem valami igazán mást szénsavmentes üdítőt. Reme ízek, akár a meggy vagy a barack, de a legnagyobb a mangó. Mangóriási! Tessék megkóstolni, finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése